Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Care sunt avantajele si dezavantajele energiei solare?

Energia solara provine din radiatiile solare. Soarele este o sursa puternica de energie si aceasta sursa de energie poate fi exploatata prin instalarea de panouri solare. Stiati ca energia pe care o ofera Pamantului timp de o ora ar putea satisface nevoile energetice globale timp de un an? Putem capta doar 0,001% din acea energie.

Exista un motiv pentru care energia solara a devenit un subiect tendentios atunci cand vorbim de surse regenerabile. Desi a fost criticata pe scara larga pentru ca este scumpa sau nu este foarte eficienta, energia solara s-a dovedit a fi extrem de benefica – nu numai pentru mediu, ci si din punct de vedere financiar. In plus, datorita cererii mai mari, tehnologia a fost imbunatatita considerabil, transformandu-se intr-o sursa semnificativa de energie curata.

Daca sunteti deja pentru utilizarea energiei solare si sunteti gata sa va investiti, suntem aici pentru a va ajuta. Va oferim un serviciu gratuit si fara obligatii care va permite sa solicitati cotatii si sa comparati diferite sisteme astfel incat sa puteti gasi cele mai potrivite pentru dvs. Pur si simplu completati formularul de pe site pentru a solicita oferte.

Panou solar ieftin – Avantajele energiei solare

  1. Sursa de energie regenerabila

Dintre toate avantajele panourilor solare, cel mai important lucru este ca energia solara este o sursa de energie cu adevarat regenerabila. Acesta poate fi valorificat in toate zonele lumii si este disponibil in fiecare zi. Nu putem sa scapam de energia solara, spre deosebire de unele dintre celelalte surse de energie. Energia solara va fi accesibila atata timp cat avem soarele, prin urmare lumina soarelui va fi disponibila pentru cel putin 5 miliarde de ani, cand, potrivit oamenilor de stiinta, soarele va muri.

  1. Reduce facturile de energie electrica

De vreme ce veti satisface unele dintre nevoile dvs. de energie cu energia electrica generata de sistemul dvs. solar, facturile dvs. de energie vor scadea. Cat economisiti pe factura dvs. va depinde de dimensiunea sistemului solar si de consumul de energie electrica sau termica. In plus, nu numai ca economisiti factura de energie electrica, dar daca generati mai multa energie electrica decat cea pe care o utilizati, excedentul va fi exportat inapoi la retea si veti primi plati bonus pentru aceasta suma (avand in vedere ca sistemul dvs. de panouri solare este conectat la grila). Economiile pot creste in continuare daca vand excesul de energie electrica la tarife ridicate in timpul zilei si apoi puteti cumpara electricitate din retea in cursul serii cand tarifele sunt mai mici.

  1. Diverse aplicatii

Energia solara poate fi utilizata in diverse scopuri. Puteti genera electricitate (fotovoltaica) sau caldura (termoizolatie solara). Energia solara poate fi utilizata pentru producerea de energie electrica in zone fara acces la reteaua energetica, pentru distilarea apei in regiuni cu resurse limitate de apa curata si pentru alimentarea satelitilor in spatiu. Energia solara poate fi, de asemenea, integrata in materialele utilizate pentru cladiri. Nu demult, Sharp a introdus ferestre transparente pentru energia solara.

  1. Costuri reduse de intretinere

In general, sistemele solare nu necesita multa intretinere. Trebuie doar sa le pastrati relativ curatedeci ar trebui sa le curatati de cateva ori pe an. Daca aveti indoieli, puteti sa va bazati intotdeauna pe companiile de curatenie specializate, care ofera acest serviciu la un pret modic. Cei mai fiabili producatori de panouri solare ofera 20-25 ani garantie. De asemenea, deoarece nu exista parti in miscare, nu exista uzura. Invertorul este, de obicei, singura componenta care trebuie schimbata dupa 5-10 ani, deoarece lucreaza continuu pentru a transforma energia solara in energie electrica (solar PV) si caldura (termoelectric). In afara de invertor, cablurile necesita de asemenea intretinere pentru a va asigura ca sistemul dvs. de energie solara functioneaza la o eficienta maxima. Astfel, dupa acoperirea costului initial al sistemului solar, va puteti astepta la cheltuieli foarte mici pentru lucrarile de intretinere si reparatii.

  1. Dezvoltarea tehnologiei

Tehnologia din industria energiei solare continua sa se dezvolte si imbunatatirile se vor intensifica in viitor. Inovatiile in fizica cuantica si nanotehnologia pot spori potentialul eficientei panourilor solare.

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.