Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Cumpararea unui sistem de alimentare cu energie solara acasa poate fi o experienta foarte interesanta. Asigurati-va ca va concentrati asupra aspectelor importante ale achizitiei dvs., deoarece este o investitie substantiala si una pe care o veti avea mult timp. Urmatoarele sunt cateva sfaturi despre ce sa cautati cand cumparati un sistem.

Adresati-va prietenilor, vecinilor de familie sau colegilor care au instalat sisteme fotovoltaice solare; ei vor putea sa va spuna despre experientele lor si, probabil, sa va avertizeze asupra oricaror probleme pe care le-au experimentat – pe care le veti putea evita. Aflati mai multe despre problemele potentiale in ghidul consumatorilor nostri despre energia solara – evitand trucuri si capcane.

Durata garantiei producatorului

Luati in considerare garantiile oferite de producator. Daca producatorul este recunoscut si perioada de garantie a panourilor este substantiala (cel putin 25 de ani), va asteptati in mod natural ca sistemul dvs. solar sa dureze mult timp, suficient de mult pentru a se plati singur si pentru a va face profit. Cu toate acestea, pentru ca o garantie sa fie onorata, producatorul trebuie sa functioneze in continuare.

Panou solar pret – sfaturi pentru alegerea panourilor

Aveti asteptari realiste privind preturile

Daca platiti in mod substantial mai putin decat multe alte sisteme de dimensiuni similare, puteti gasi echipamente de proasta calitate si / sau lucrari de instalare necorespunzatoare. Echipamente si instalatii de calitate nu sunt ieftine si, la fel ca toate celelalte achizitii, obtineti de multe ori ceea ce platiti. Comparati componentele si perioadele de garantie si consultati compania care asigura instalarea. In timp ce companiile mari, bine stabilite, pot genera economii substantiale datorita cresterii puterii de cumparare, alte companii reduc adesea costurile prin taierea unor cheltuieli importante.

Certificari pentru panouri solare

Acest lucru se aplica tuturor achizitiilor de panouri solare, dar mai ales achizitiilor care ar putea atrage o reducere guvernamentala. Certificarea pe panouri solare indica tipul de testare care a fost efectuata pe ele. De exemplu, TUV IEC 61215 confirma faptul ca panourile solare au fost testate de un laborator independent si ca au respectat specificatiile anuntate.

Decideti asupra tipului de panouri

De obicei, daca aveti un spatiu limitat de acoperis, aveti nevoie de panouri solare monocristaline foarte eficiente (si foarte scumpe). Acest lucru se schimba rapid odata cu avansarea tehnologiei panourilor policristaline si a unor tehnologii de film subtire. Cu toate acestea, chiar daca aveti un spatiu amplu de acoperis, ati putea sa doriti sa luati in considerare dimensiunile panourilor fata de iesire, deoarece umplerea acoperisului cu panouri ineficiente va va afecta capacitatea de a adauga mai multe panouri la o data ulterioara si nu va maximiza puterea spatiu.

De asemenea, este important sa retineti ca tehnologia panoului solar nu va produce o cantitate semnificativa de energie si cand este umbra. Aflati mai multe despre panourile monocristaline sau cu pelicula subtire.

Asigurati-va ca sistemul de montare pe acoperis, montare pe pamant sau sistemul de urmarire este certificat de ingineri pentru zona in care va aflati. De exemplu, daca locuiti intr-o zona predispusa furtuni, asigurati-va ca sistemul de montare si bratele de montare sunt de asemenea rezistente la furtuni. Sistemele de calitate sunt certificate de vant; dupa toate, nu doriti ca sistemul dvs. sa decoleze in timpul unei furtuni salbatice. Sistemul de montare este o componenta foarte vitala, iar unii furnizori scapa de acest element.

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.