Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

 

Oamenii de stiinta au descoperit procesul de captare a energiei solare prin intermediul celulelor fotovoltaice in anii 1950. Pana la sfarsitul anilor 1960, programul spatial american a alimentat echipamente electronice pe sateliti in orbita cu tehnologie solara. Desi producatorii dezvolta multe stiluri noi de celule fotovoltaice, doua tipuri distincte sunt potrivite pentru uz casnic:

Celule solare de siliciu cristalin

Siliconul, cel de-al doilea material cel mai frecvent de pe Pamant, se gaseste abundent in nisip. Cristalele de siliciu fabricate sunt taiate la aproximativ 300 micrometri (un micrometru este de 1/1000 000 de metri) grosime si acoperite pentru a lucra ca un semiconductor pentru a capta energia soarelui. Radiatiile solare (soarele) se afla pe o celula fotovoltaica si, pe masura ce energia este absorbita, electronii sunt eliberati si canalizati. Fluxul de electroni este energia de baza. Celulele PV de siliciu raman stilul dominant al celulelor fotovoltaice de pe piata, dar necesita mai multe materiale si forta de munca decat celulele PV policristaline.

Panouri fotovoltaice Valcea – sfaturi utile

Celule fotovoltaice (policristaline) PV

Celulele fotovoltaice subtiri folosesc fie o alternativa la siliciu ca un semiconductor sau siliciu amorf. Celulele PV cu film subtire au avantajul ca modulele pot fi relativ flexibile, produse in masa si proiectate pentru a acoperi direct materialele de constructie, cum ar fi sindrilele si siding. Desi celulele fotovoltaice subtiri genereaza mai putina electricitate decat celulele siliconice cristaline standard, ele pot functiona mai eficient in conditii de lumina scazuta si in conditii de nori.

Productia de celule PV

Indiferent de tipul celulei PV, cantitatea de iesire electrica este masurata in wati. Fiecare celula fotovoltaica poate fi  mica de la 3 inci si poate genera doar cativa watti de electricitate. In scopul de a culege o cantitate utila de energie, celulele sunt legate intre ele pentru a crea modulele care reprezinta „panourile solare” recunoscute. O serie de module legate intre ele se numeste „matrice”. Un array ar putea avea doua sau o mie de module, in functie de  cantitatea de electricitate care se va produce.

Conversie

Celulele fotovoltaice creeaza curent electric de curent continuu (DC), care trebuie convertit in curent alternativ (AC) pentru a fi utilizat in casa. Conversia are loc atunci cand curentul este tras printr-un invertor. Ganditi-va la invertor ca alternator in masina, care ia energie de la generator si il transforma in electricitate utilizabila.

Panou solar de stocare a energiei electrice

Stocarea energiei electrice generate de o matrice fotovoltaica se face prin rularea curentului prin mai multe baterii. Cu exceptia regiunilor cele mai extreme si indepartate, insa, aceasta abordare nu este nici practica nici rentabila pentru proprietarul mediu. Marimea matricei necesare este adesea mai mare decat cea a casei, astfel incat generatoarele de rezerva sunt aproape intotdeauna necesare pentru a mentine un flux uniform de energie electrica in timpul lunilor de iarna inchise.

Daca va aflati pe piata panourilor solare fotovoltaice (PV) care pot furniza o parte sau intreaga putere electrica a locuintei dvs., nu aveti indoieli ca ati descoperit ca exista mai multe tipuri diferite de aceste panouri si ca toate sunt destul de scumpe. Dupa cum s-a discutat mai sus, panourile difera in functie de multe caracteristici, inclusiv randament, dolari pe watt, eficienta si montare. Principalii producatori ai acestor produse au fiecare un avantaj si puncte slabe – sortarea prin diferitele modele poate fi dificila.

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.