Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

 

Ganditi-va la cumpararea panourilor solare? Iata cateva lucruri de care ar trebui sa tineti cont.

Exista diferite tipuri de panouri solare. Panourile fotovoltaice subtiri sunt cele mai putin costisitoare, dar si cele mai putin eficiente. Panourile fotovoltaice policristaline au o mare eficienta, dar sunt  mai scumpe. Cele mai eficiente panouri fotovoltaice in ceea ce priveste dimensiunea unitatii sunt asa-numitele panouri monocristaline. Acestea sunt, de asemenea, cele mai scumpe deoarece sunt supuse unui proces de productie costisitor.

Panouri solare pret – sfaturi utile

Este important sa stiti nevoile dvs. de energie. Este esential sa retineti ca, indiferent de tehnologia panoului solar, acesta nu mai poate genera cantitati semnificative de energie la umbra.

Echipamentele de calitate si instalarea nu sunt ieftine si, in majoritatea cazurilor, obtineti ceea ce platiti. Deci, daca pretul  oferit este considerabil mai mic decat media, in final puteti primi echipament de calitate inferioara sau instalare.

Alt motiv pentru preturi scazute ar putea fi faptul ca unele servicii nu sunt incluse. Trebuie sa cititi in detaliu si cotatiile inainte de a va angaja la orice contract. Unele accesorii si servicii pot adauga in mod semnificativ la pretul final al sistemului de panouri solare, deci ar trebui sa stiti ce este inclus in pret si ce trebuie sa platiti suplimentar.

Chiar daca intreaga oferta de pachete este minunata daca doriti sa economisiti niste bani, trebuie sa stiti ca nu toate pachetele sunt egale. De exemplu, o companie poate utiliza panouri de o calitate superioara, dar incercati sa stingeti invertorul, cablajul sau sistemul de montare. Pentru ca sistemul solar sa fie optim, toate componentele trebuie sa fie de inalta calitate. Ar trebui sa comparati cu atentie toate elementele. Chiar daca panourile si invertorul sunt de cea mai buna calitate, utilizarea cablajelor de calitate scazuta va avea un impact asupra eficacitatii sistemului si ar putea compromite siguranta acestuia.

Comparati garantiile oferite de producatori. Ar trebui sa va asteptati la o garantie de 25-30 de ani. In cazul in care garantia se afla in acel interval, este clar ca sistemul dvs. solar va dura destul de mult timp pentru a-si plati singur si pentru a realiza un anumit profit. Garantia furnizata invertorului este de asemenea importanta, deoarece este cea mai probabila defectiune. Garantia trebuie sa fie cuprinsa intre 5 si 10 ani.

De asemenea, trebuie sa tineti cont de reputatia companiei. Obtineti mai multe oferte pentru sistemul dvs. solar

Este important sa solicitati cateva oferte din diferite fabrici, deoarece preturile si serviciile incluse pot varia. Nu luati decizia exclusiv pe baza pretului. Prin reducerea investitiei initiale, este posibil sa ajungeti la componente de calitate inferioara. Acest lucru va duce la o fiabilitate si o eficienta mai redusa a sistemului solar si, pe termen lung, va poate costa chiar mai mult.

De asemenea, trebuie sa solicitati informatii despre cat de semnificative vor fi economiile dvs. si ce parte a nevoilor dvs. de energie va fi furnizata sistemului solar.

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.