Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

 

Aparatele solare fotovoltaice (cunoscute si ca sisteme fotovoltaice solare) transforma energia din soare in energie electrica. Puteti economisi bani prin recoltarea acestei energii electrice gratuite. Sistemele fotovoltaice solare pot fi relativ simple, componentele principale fiind panouri solare sau module. Cititi mai departe pentru a afla mai multe despre sistemele fotovoltaice solare, inclusiv tipul care genereaza cea mai mare parte a energiei electrice. Tipuri de panouri fotovoltaice solare Panourile solare sunt realizate dintr-un strat subtire de material semi-conductiv, intre o foaie de sticla si o rasina polimerica. Cand este expus la lumina naturala, materialul semiconductor devine „energizat” si produce energie electrica. Exista patru tipuri de baza de panouri PV: monocristaline, policristaline (sau multicristaline), hibride si filme subtiri (sau siliciu amorf). Toate sunt fabricate din siliciu, dar difera in felul in care materialul este taiat si tratat.

Panouri solare Valcea – sfaturi utile

Panourile PV difera in ceea ce priveste eficienta – cantitatea de energie a soarelui este utilizata de sistem pe unitatea de suprafata. Celulele monocristaline tind sa fie mai eficiente decat celulele policristaline (eficienta 13-17%). Celulele policristaline pot fi mai ieftine decat celulele monocristaline, dar sunt mai putin eficiente (randament 11-15%). Celulele hibride combina celule cristaline cu celule de film subtiri. Ele sunt, de asemenea, cunoscute sub numele de celule solare HIT. Acest lucru face ca panourile sa fie si mai eficiente (17% +), dar costa mai mult. Celulele subtiri (sau siliciul amorf) pot fi cele mai ieftine, dar si cele mai putin eficiente. Ele sunt rareori folosite pentru proiecte rezidentiale.

Sunt instalate in acelasi mod de suprapunere cu placile obisnuite si pot fi mai estetice decat montarea panourilor solare pe un acoperis existent. Dar sistemele de faianta solara sunt scumpe. Acestea pot costa dublul cantitatii de sistem echivalent de panouri fotovoltaice solare – deci nu sunt la fel de eficiente din punct de vedere al costurilor. Placile solare nu sunt la fel de eficiente ca panourile fotovoltaice solare. Atunci cand decideti pe ce tip de celule solare sa mergeti, este mai bine sa va uitati la costul-pe-watt (£ / W) de putere. Puteti face acest lucru prin impartirea costului total al sistemului solar pentru care precizati puterea totala a sistemului. Atunci cand comparati citate, asigurati-va ca stiti ce tip de celule fotovoltaice  va sunt citate. Verificati daca producatorul pe care il alegeti produce unul dintre cele mai bune panouri solare.

Panourile mai eficiente vor avea tendinta de a costa mai mult. Inainte de a cumpara panouri scumpe, merita, de asemenea, luand in considerare dimensiunea acoperisului. Daca aveti suficient spatiu, panourile mai ieftine si mai putin eficiente ar putea deveni mai eficiente din punct de vedere al costurilor in timp. Cu toate acestea, daca spatiul este limitat, probabil ca veti dori sa maximizati eficienta pentru a obtine mai multa putere din cele cateva panouri.

 

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.