<![CDATA[

De la început menționam că vorbim de motivele generale, unele dintre ele nefiind neapărat conforme condițiilor de la noi din țară. Totuși, este doar o problemă de timp până când și în România le vom putea ”bifa” fără probleme pe toate.

1. Scăderea vertiginoasă a prețurilor

Din 2008 până acum (deci într-un interval de circa 7 ani), prețurile medii pentru panourile fotovoltaice au scăzut cu pana la 80%! În funcție de originea lor, de tehnologia folosită și de calitatea fabricației, panourile fotovoltaice sunt mai scumpe sau mai ieftine. Ideea de bază este că vor deveni din ce în ce mai ieftine în ani ce urmeaza.

2. Subvenții atractive

Sunt din ce în ce mai multe țări în lume unde guvernele oferă programe de subvenționare mai mult sau mai puțin atractive. România încă nu e printre exemplele pozitive, dar foarte curând este de așteptat să ia exemplul altor state europene. Subvențiile din cele mai populare pieței acoperă în medie cam 30% din investiția inițială într-un sistem solar.

3. Amortizare relativ rapidă

O investiție de circa 10.000 de euro într-un sistem de panouri fotovoltaice de 4 kW a ajuns să se amortizeze în circa 5 ani în majoritatea țărilor care sprijină [sc_fs_faq sc_id=”fs_faq7bg6abr8x” html=”false” headline=”p” img=”” question=”Energia solara produsa din surse regenerabile?” img_alt=”” css_class=”” ]Energia solara se refera la o sursa de energie regenerabila care este direct produsa prin lumina si radiatia solara. Aceasta poate fi folosita sa genereze electricitate prin celule solare (fotovoltaice), sa genereze electricitate prin centrale electrice termale, sa incalzeasca un agent termic din panouri solare cu tuburi vidate.[/sc_fs_faq]. Cum durata medie de funcționare a unui astfel de sistem la capacitatea nominală este în jur de 10-15 ani, rezultă economii de încă 5-10.000 de euro!

4. Valoare la revânzare mai mare

Studii recente ale pieței imobiliarelor arată că valoarea la revânzare a locuințelor care beneficiază de [sc_fs_faq sc_id=”fs_faqnsczsp1eq” html=”false” headline=”p” img=”” question=”Cauti sisteme solare ?” img_alt=”” css_class=”” ]Cauți panouri solare? Ai nimerit bine, pe spainstal găsești ceea ce cauți. Ai livrare rapidă prin curier oriunde în România. Livrare prin curier. [/sc_fs_faq]este cu cel puțin 10% mai mare. Iar în anii următori, odată cu generalizarea acestor sisteme, valoarea la revânzare tinde să crească datorită utilizării din ce in ce mai mari a energiei solare.

5. Industria solară asigură locuri de muncă

În acest moment, pe plan mondial se estimează că numărul locurilor de muncă legate în mod direct de producerea și comercializarea panourilor fotovoltaice este de peste 7 milioane . Creșterea vertiginoasă a acestui tip de business va aduce și o creștere a cererii de forță de muncă în acest domeniu, care include și serviciile conexe ( transport , mentenanță).

6. Energia solară duce la eliminarea poluării

Cel mai important aspect al folosirii panourilor fotovoltaice îl reprezintă, fără doar și poate, eliminarea poluării cauzate de arderea combustibililor fosili .Acesta in prezent cea mai mare parte a necesarului de energie electrică.Pentru moment, nu știm să contorizăm exact financiar aceste avantaje, dar acestea sunt nemasurabile. Deci merită investit în panourile fotovoltaice, indiferent că, momentan, investiția este mai scumpă.

7.Independenta energetica

Cu panouri fotovoltaice scapi de grija facturilor la curent electric si gaze daca ai un sistem performant si eficient.La sfarsit sau inceput de luna in loc sa stai stresat de plata facturilor stai relaxat cu un cocktail in mana bucuros.

8.Aspect modern al locuintei

O casa asemeni ca celei din poza arata mult mai moderna si frumoasa decat o vila imensa cu etaj.[sc_fs_faq sc_id=”fs_faq35hp7auef” html=”false” headline=”p” img=”” question=” Independenta energetica cu panouri solare fotovoltaice ?” img_alt=”” css_class=”” ]Folosirea unui panou solar ne asigura independenta energetica prin reducerea nevoii de combustibili fosili ale caror costuri sunt in continua crestere.[/sc_fs_faq]nu doar ca isi produce singura energia ai si surplus.Surplus sau exces de energie zicem cum vreti .Poate fi stocat in baterii sau livrat in sistemul national de energie.

9.Poate juca rol de statie incarcare masini electrice daca spatiul va permite .

Piata de masini electrica va exploda la vanzari in urmatorii ani ce vor veni,deja diesel este aproape istorie .Majoritatea nu mai vor produce motoare diesel iar autonomia masinilor electrice va creste si pretul va scadea.In Romania sunt statii de incarcare pentru electrice doar cateva in marile orase ale tarii si extinderea este greoaie.

Ganditi ca la afacere si investitie pe termen lung,puteti incarca propia masina electrica acasa la tine.Daca ai curent electric mult peste ce poti consuma poti incarca si masinile altora contra-cost .Exista si optiunea de a construi in timp o flota de masini electrice folosite pt taxi si inchirieri auto.

Investitia este destul de ridicata dar se amortizeaza repede .In afara tarii deja sunt 0firme de taxi sau inchirieri auto cu flota exclusiv electrica.!

10.Aveti curent electric si apa calda tot anul nu mai aveti nevoie de gaze.

Cu panouri fotovoltaice monocristaline prindeti trei iepuri dintr-un singur foc.Daca aveti curent electric gratis aveti si apa calda.Cu apa calda si curent electric disponibil oricand nu mai este nevoie sa platiti facturi la gaze.Pretul gazelor naturale niciodata nu a scazut ci a crescut anual.

]]>

Iluminarea cu becuri led folosind panouri fotovoltaice
Mergi pe verde! Profita acum de reducerile de la Spainstal la sistemele inverter + controler off-grid
(c) SPAINSTAL.ro
Urmareste-ne pe: Facebook / Contact