95031-format-flex-height

Boilere pentru panouri solare

Soarele are o cantitate uroasa de energie gratuita care poate fi usor folosita cu ajutorul panourilor solare.Sistemele de panouri solare pentru incalzirea apei calde menajere sunt folosite din ce in ce mai mult datorita avantajelor fata de sistemele de energie conventionala. Acestea din urma fata de panourile solare folosesc cantitati din ce in mai mari de resurse naturale si genereaza cantitati considerabile de bioxid de carbon cea ce inseamna o poluare din ce in ce mai mare.Prin trecerea la sisteme de incalzire cu panouri solare o sa aveti apa calda cu un sistem cu o durata lunga de viata.

Sistemele de panouri solare va vor ajuta sa economisiti mult mai mult ca in prezent la facturile de utilitati(energie electrica,gaze) miscorand in accelasi timp si efectul negativ datorat energiilor conventionale asupta mediului ambient. Boilerele de apa calda menajera folosite in sistemele de panourile solare au capacitati mai mari decat cele folosite la incalzitoare de apa cu energie conventionala. Acest lucru este foarte important pentru ca soarele este disponibil numai in timpul zilei si de accea este necesara colectarea unei cantitati mai mari de apa calda care sa fie suficienta pentru a satisface nevoile din punctele de maxim de consum care sunt la orele diminetii si ale serii.

Boilerele solare sunt ideale si pentru ca sistemul este longeviv,ecologic si ajuta la economisirea resurselor energetice care se reduc pe zi ce trece.Este foarte importanta si alegerea dimenisiunii unui boiler solar aceasta tinand cont de numarul de persoane pe care il deserveste,de spatiul existent la locul de montaj precum si capacitatea surselor de incalzire. Astfel boilerele se calculeaza in functie de necesarul de persoane astfel:se inmulteste numarul de persoane cu cantitatea medie de apa calda care se situeaza intre 40-50 litri de persoana. De exemplu capacitatea unui boiler pentru doua persoane este de aproximativ 100 de litri.Deasemenea una din serpentine este cuplata la sistemul de panouri solare cu tuburi vidate.

Calculul pentru un colector cu 10 tuburi vidate cu dimensiunile 58×1800 fiind suficient pentru incalzirea boilerului cu capacitatea de 100 de litri.O alta serpentina a boilerului poate fi cuplata la o alta sursa de caldura cum ar fi centrale pe lemne sau alte sisteme conventionale. Sistemul de incalizre cu panouri solare si boiler sunt folosite nu numai vara aportul de caldura fiind pe tot parcursul anului,chiar si in conditii de lumina slaba. Sistemele de panouri solare cu boiler pot fi vizualizate si pe website-ul spainstal.ro

]]>

Comments are closed.