128222

Boilere pentru prepararea locala a apei calde de consum

Boilerele cu puteri termice sub 30kw functionand cu gaze naturale si destinate prepararii apei calde de consum sunt complet automatizate si au randamente termice ridicate. Ele asigura o productie de apa calda instantane,fara intarzieri legate de reatingerea temperaturii,datorita utilizarii modulante de gaz.Sunt prevazute cu un schimbator de caldura cu placi care asigura furnizarea apei calde de consum.

Deasemenea sunt echipate cu un presostat pentru gazele de ardere care intrerupe automat functionarea cazanului in cazul functionarii defectuoase a cosului de fum. In anumite situatii se mai folosesc: – cazanul de baie la presiune atmosferica -cazanul de baie sub presiune

Cazanul de baie la presiunea atmosferica se compune dintr-un focar din fonta si un cazan vertical din tabla din otel,emailata la exterior sau din cupru. Prin arderea combustibulului in focar,se degaja caldura care este cedata de gazele de ardere care circula printr-un burlan ce trece prin spatiul de apa din cazan,incalzind-o pana la temperatura de consum.In continuare gazele de ardere sunt evacuate prin burlan la cos.

Pe cazan se monteaza bateria amestecatoare pentru apa rece si calda si racordul la dus. Apa rece patrunde prin cazan pe la partea inferioara si dupa incalzire iese pe la partea superioara.

Cazanul se afla sub presiunea retelei de alimentare cu apa numai pe timpul functionarii lui,iar excesul de apa rezulat prin dilatare in timpul incalzirii,se elimina prin para dusului. Cazanul are avantajul unei constructii simple fara dificultati in exploatare,dar are dezavantajul ca poate fi utilizat la un singur consumator ,baia sau bucataria.

Cazanul de baie sub presiune este altcatuit dintr-un focar si un cazan vertical cu tevi de fum care comunica cu un colector din care gazele de ardere sunt evacuate la cos. Cazanul este alimentat pe la partea inferioara dintr-un rezervor de inaltime,care functioneaza in accelasi timp si ca vas de expansiune,preluand excesul de apa rezultat din dilatare.Apa calda este distribuita pe la partea superioara direct la punctele de consum.

Avantajul acestui tip de cazan este ca ocupand un spatiu restrans si avand o constructie relativ simpla,poate produce apa calda pentru toate necesitatile unei cladiri individuale atat pentru baie cat si pentru bucatarie. Cazanul poate fi montat cu sau fara regulator de presiune.

Necesarul de spatiu pentru montare nefiind foarte mare rezulta ca aparatul poate fi amplasat cat mai aproape de punctele de utilizare a apei calde de consum cu respectarea prevederilor din normativ.In cazul utilizarii gazelor petroliere lichefiate se interzice amplasarea incalzitoarelor si boilerelor sub cota terenului de exemplu la subsoluri.

]]>

Comments are closed.