Cazanele cu ardere de tip lumânare se diferențiază esențial de celelalte prin modul cum se aprinde și cum arde încărcătura. Dacă la cazanele cu ardere normală sau cu gazeificare clasică aprinderea se face în partea de jos a camerei de încărcare, la cazanele tip lumânare aprinderea se face în partea de sus a camerei de încărcare, iar combustibilul arde în de sus în jos.

Datorită modalității de ardere cazanele de acest tip ard combustibilul cu o eficacitate excelentă, având randamente de peste 86 %, de cele mai multe ori mai mari decât ale cazanelor cu gazeificare clasică și net superioare cazanelor cu ardere normală.

Datorită randamentului excelent, dar dar și construcției lor, cazanele tip lumânare au o autonomie foarte mare. Cu o bună dimensionare, o bună izolație a casei și combustibil de calitate se ajunge frecvent la autonomie de cel putin de 24 ore, iar în zilele de toamnă sau primăvară chiar la 36 ,maxim 48 ore.

În aceste cazane se pot arde lemn și resturi din lemn, brichete din lemn, peleți, boabe de porumb. Pentru cei care doresc să ardă și cărbuni, în amestec sau alternativ cu combustibilii enumerați mai înainte, există modele specifice pt acest tip de combustibil.

Spre deosebire de cazanele cu gazeificare clasice, aceste cazane pot arde și lemn cu umiditate ceva mai mare. Este totuși de reținut că la toate tipurile de cazane, deci inclusiv la cele cu ardere normală, umiditatea prea mare a lemnului ori a cărbunelui conduce la consumuri mult mai mari de combustibil și deci la costuri mai mari ale încălzirii și la diminuarea timpului după care se face reîncărcarea cazanului.

Recomandăm instalarea acestor cazane.Veți fi surprinși de ușurința in utilizare, de eficiența cu care arde combustibilul și de cheltuielile destul de mici in privinta întreținerii pe parcursul duratei de exploatare. Perioada mare de timp între alimentările cu combustibil este superioară oricărui alt cazan existent în magazine.Recomandam marca Strupuva.Am instalat zeci de astfel de cazane.Comercializam si montam cazane in Gorj,Valcea,Mehedinti.

Garanția acestor cazane este de 5 ani pentru corpul cazanului și 2 ani pentru celelalte componente.Din experienta noastra de montat centrale termice pe lemne cilindrice sunt mai eficiente ca restul.Cel mai mare avantaj fata de centralele cu gazeificare este ca nu au caramizi ceramice.Caramizile ceramice din cauza umezelii lemnelor se deterioreaza deseori.

Costul si durata inlocuirii lor nu este foarte redus fiind de minim 100 euro fara montaj.Alte avantaje ale unei centrale termice pe lemne de tip lumanare,este spatiul disponibil.In spatiul in care ar intra o centrala termica clasica dreptunghiulara se incadreaza si un puffer la una tip lumarare.Costul unei asemenea centrale termice este mult mai redus decat in cazul uneia cu gazeificare.

Daca analizam preturile celor mai scumpe centrale termice cilindrice observam ca sunt tot mai ieftine decat restul.Mai ieftine decat orice centrala termica cu gazeificare,rumegus,peleti.Singurul tip de centrala termica pe lemne mai ieftina decat cele cilindrice sunt cele cu tiraj natural.Mai scumpe decat cele cu tiraj natural pe lemne si carbune dar si mult mai performante.Eficienta lor este mult mai ridicata pentru ca la nevoie se lasa pornit ventilatorul .

Alt avantaj fata de centrala pe lemne si carbune cu tiraj natural este autonomia mult mai ridicata.Autonomia unei centrale cu tiraj natural de tip Viadrus este de maxim 6 ore.Autonomia unei centrale termice pe lemne tip cilindrica este de minim 10ore si poate ajunge pana la 48 de ore!

Autonomia poate ajunge pana la 48 de ore doar in anumite conditii si in mod exceptional si uzual.Pentru autonomie trebuie indeplinite cateva conditii

-Lemnele trebuie sa fie cat mai uscate,cand zicem uscate ele trebuie sa fie taiate cu minim 10 luni inainte de folosinta

-Esenta lemnului,fagul,stejarul au randament mult mai mare decat bradul,pinul si altele de esenta mai moale

-Calitatea si eficienta cosului de fum,daca cosul este plin de gauri prin care trage aer fals sau nu are tiraj bun

-Felul cum sunt taiate lemnele,masurati lungimea centralei si taiati-le cu 5cm mai scurte nu la fix

-Felul cum sunt asezate lemnele,ele trebuie asezate in cruce pana porneste focul foarte bine.Dupa ce focul este foarte puternic si este suficient jar ele se aseaza mai adunate .

-Camera centralei termice trebuie sa fie bine construita si izolata.Daca nu este bine construita si izolata se pierde foarte multa caldura.

-Izolarea tevilor in camera centralei cu vata de sticla pentru reducerea pierderii de caldura pe traseu.

-Izolarea casei la interior,exterior precum si podul casei.Diferenta fata de o casa fara izolatie se reflecta in consum mai ridicat si racire mai rapida a locuintei.

Alegerea unei centrale termice pe lemne trebuie sa se faca nu doar pe criteriul costului centralei.Alegerea trebuie facuta in primul rand din prisma combustibilului.Sunt multi propietari ce au centrala termica si nu mai au combustibil suficient pentru a incalzii toata casa.Unii aleg sa opreasca cateva calorifere din casa pentru economie dar pe termen lung vor avea igrasie.

Din experienta noastra am observat cel mai bun randament daca este folosit un puffer numit uneori buffer.Indiferent de tipul unei centrale termice daca este folosit un puffer autonomie creste.Autonomia se poate dubla sau tripla daca pufferul este de minim 1000 litri.Acesta performanta si economie la combustibil se explica simplu.

Ce se raceste mai usor 1000 litri de apa fierbinte sau maxim 150 cat are o centrala termica apa in ea?Faceti un experiment la scara redusa pentru a afla singuri rezultatul daca nu intuiti.In cazul unui puffer apa niciodata nu are temperatura sub 35grade Celsius.Este logic ca este mult mai usor si mai rapid sa incalzesti decat ai face de la 5 grade Celsius.

Oferim consultanță gratuită pentru cumpărarea acestor cazane. Sunați la 0724120858. Asigurăm instalare, punere în funcțiune și garanție .

]]>

Centrale termice cu puteri mai mici de 100kw
Cum îţi faci revizia la centrala termică pentru iarnă
(c) SPAINSTAL.ro
Urmareste-ne pe: Facebook / Contact