Cum să alegi cabina de duș ideală pentru baia ta

Când este mai avantajos să alegi montarea unei cabine duș în locul unei căzi?

Deși imaginea unei căzi mari în care poți sta tolănit confortabil și în care te poți reculege după o zi plină pare ideală. Realitatea este că majoritatea dintre noi nu prea avem spațiul necesar pentru a ne transforma baia într-un spațiu de relaxare. Majoritatea băilor din blocurile autohtone nu depășesc 5 mp.

Limitările legate de spațiu devin astfel principalul considerent de care trebuie să ținem cont la achiziționarea de cabine duș în locul unei căzi clasice. În funcție de dorințele și nevoile tale, pe piață există o mare varietate de cabine de duș din care poți alege. Există sisteme de deschidere și acces potrivite pentru orice tip de spațiu, forme diferite, accesorii diferite, cabine cu hidromasaj și cu radio.

Din ce este compusă o cabină de duș?

În funcție de model, cabinele de duș pot avea diverse tipuri de componente.În general, orice model va trebui să includă șine de rulare, profile pentru perete, profile laterale, geamuri fixe, uși, balamale, blocator pentru ușă, cheder , garnituri pentru uși, mâner, șuruburi, dibluri .Aceste sunt necesare montajului.Unele dintre modele vin cu tot cu cădițe și cu baterii pentru duș.

Majoritatea cabinelor de duș se fabrică din acril sau din metal cromat, iar pereții pot fi din PVC sau din sticlă. În cele mai multe cazuri sticla este securizată, aceasta putând fi transparentă simplă sau serigrafiată cu diverse imprimeuri. Sticla are grosimi ce variază între 3 și 8 mm, iar de la 5 mm în sus vorbim deja de o opțiune rezistentă și de calitate.

În ceea ce privește cădițele, acestea sunt cel mai des fabricate din acril (cea mai ieftină variantă) sau ceramică (ceva mai costisitoare), dar există și modele din compozit, marmorită sau piatră naturală. Ele se pot îngropa în pardoseală sau pot fi montate pe piciorușe – caz în care trebuie să te asiguri că scurgerea se face exact în locul potrivit și că sifonul este unul compatibil.

Este bine să aveți în vedere și faptul că elementele de plastic sunt cele care se deteriorează cel mai repede. Criterii pentru alegerea unei cabine de duș

Locul de amplasare

În general, cabinele de duș sunt amplasate într-un colț al băii, iar modelul cu două laturi și cu profilul semirotund sau pătrat este cel mai întâlnit. Cu toate acestea, există și situații în care colțurile băii sunt inaccesibile. Este nevoie de o cabină cu trei laturi sau de un model a cărui cabină se montează între trei pereți. În acest caz avem parte de cea mai simplă soluție tehnică, o cabină de duș frontală , care se poate realiza pe dimensiuni cuprinse între 70 cm și 150 cm.

Dacă vrei o soluție cât mai simplă, poți opta și pentru o cabină de duș fără cădiță, însă în acest caz ai neapărat nevoie de o pardoseală înclinată spre scurgere, pentru a nu umple de apă toată baia.

Dimensiunile

Dimensiunile spațiului disponibil îți vor oferi și ele un criteriu de departajare între mai multe variante. Cabinele de duș sunt de obicei realizate pe dimensiunile 70×70 cm, 80×80 cm sau 90×90 cm, corespunzătoare cădițelor aferente.Există și dimensiuni atipice, pentru cei care au mai mult spațiu la dispoziție și își doresc altceva. Este bine să fii atent și la înălțime: de obicei, aceasta trebuie să fie în jur de 200 cm, indiferent cât măsoară celelalte laturi.

Avantajele fata de cada clasica

O cabina de dus permite exploatarea spatiului pe verticala, spre deosebire de cada, unde spatiul folosit este cel orizontal. Ambele variante pot avea functii de hidromasaj. Cabina de dus este utila pentru persoanele care prefera sa petreaca putin timp in baie pentru a-si face toaleta. In plus, cabinele de dus pot fi instalate in bai foarte mici.Unele modele nu necesita mult spatiu pentru instalare.

Accesoriile cabinelor de dus sunt nenumarate, de la scaunel si manere pentru sprijin la sisteme audio si instalatii sanitare care combina beneficiile masajului acvatic cu cele ale culorilor.

3. Preturi pentru cabinele de dus

Paleta de preturi pentru cabinele de dus este foarte variata. O cabina simpla, semirotunda, din PVC rigid poate costa 300 Ron. Pretul nu include cadita de dus, care costa si ea in jur de 100 – 250 ron, insa exista si cadite scumpe, de 800 lei sau chiar mai mult. Un pret mediu pentru o cabina de dus cu hidromasaj este de aproximativ 1400 lei.

4. Sfaturi utile

Opteaza pentru o cabina de dus cu o deschidere de usa potrivita pentru nevoile tale. Deschiderile se pot face la interior, exterior sau glisant. Este important sa acorzi atentie eventualelor obstacole in momentul in care alegi locul plasarii cabinei de dus.

Dimensiunile camerei de baie. Intr-o baie mare sau suficient de mare, amplasarea mobilierului de baie (vasul de toaleta, cabina de dus simpla sau cu hidromasaj , chiuveta, cada si eventual masina de spalat) nu ridica probleme. Daca insa baia este de dimensiuni reduse, trebuie sa se renunte la o parte din ele si prima solutie este aceea de a alege cabina de dus in detrimentul cazii de baie.

Alegerea de cabine dus este recomandata doar celor care nu au spatiu suficient in baie pentru o cada de dus.Se gandesc la montajul unei cabine de dus si cei care au spatiu suficient in baie.O cabina de dus ce este de calitate costa de multe ori mai mult decat o cabina de dus cu hidromasaj.Niciodata nici cea mai buna cabina de dus nu va oferii confortul si usurinta in utilizare a unei cazi. Daca sunteti nevoiti sa luati cabine dus din cauza spatiului mic alegeti una de calitate nu o chinazarie!]]>

Comments are closed.