automatizare-solara-sr609c

Diferente intre panourile solare presurizate si cele nepresurizate

In ultimul timp am primit foarte multe intrebari de la cititorii blogului nostru referitor la diferentele dintre panourile solare nepresurizate si cele presurizate. In continuare va vom prezenta aceste diferente precum si avantajele si dezavantajele fiecarui tip de sistem.

Panouri solare nepresurizate ! Acest tip de panou solar este cel mai cunoscut in Romania si se foloseste pentru producerea apei calde menajere. Panourile solare nepresurizate pt a produce apa calda menajera se face prin absortia radiatiei termice solare Amortizarea investitiei in maxim 2 ani . Acest tip de panou functioneaza in perioada in care afara nu se inregistreaza temperaturi negative si este ideal pentru orice fel de locuinta.

Panoul solar nepresurizat este alcatuit din suport, tuburi vidate, rezervor nepresurizat (se afla deasupra tuburilor) si vas flotor (acest element comanda pornirea/oprirea ,alimentarea cu apa rece a rezervorului). Principiul de furnizare al apei calde se realizeaza prin cadere gravitationala – astfel rezervorul are o pipa de aerisire care i confera un contact permanent cu atmosfera. Avantaje:

Pretul destul de mic (intre 1150 lei – 2200 lei in functie de capacitate) Amortizare rapida – intr-o perioada de maxim 2 ani Foarte sigur in folosirea zilnica Se instaleaza/monteaza usor – maxim 3 ore

Panouri solare solare presurizate!

Panou solar presurizat cu boiler in locuinta

Rezervorul de acumulare a apei calde menajere nu se mai afla deasupra tuburilor ci este un boiler termoelectric cu cel putin 2 serpentine care se plaseaza in camera tehnica in locuinta. Acesta nu poate functiona independent ci este parte dintr-un sistem complex care include mai multe elemente: boiler, statie de automatizare, senzori, pompa solara,controler,etc. Acest tip de panouri solare au in loc de rezervor deasupra tuburilor un colector prin care circula un glicol/antigel. De asemenea in interiorul tuburilor vidate se afla o pipa de cupru umpluta cu un glicol special.

Facand parte dintr-un sistem complex costul este mult mai ridicat si se recomanda, in general, persoanelor care au un buget destul de mare pentru o astfel de instalatie si un consum ridicat de apa calda menajera. Acest tip de sistem functioneaza tot timpul anului avand randament foarte ridicat. Foarte important este ca acesta sa se dimensioneze cat mai bine pentru nevoile locuintei . Avantaje:

Randament foarte mare in preparea apei calde menajere Functioneaza pe parcusrsul intregului an. Independenta in utilizare Bugetul pentru un sistem complex de panouri solare este unul destul de mare ,peste 5000 lei!

Pentru informatii si consultanta tehnica,achizitionare in vederea alegerii unui panou solar corespunzator locuintei dumneavoastra va rugam sa ne contactati la: veloceinstal@gmail.com sau 0768 917 273 / 0724 120 858.

]]>

Comments are closed.