Fiecare lucru are avantajele şi dezavantajele sale. Aşa că, în mod natural, trebuie să existe o serie de avantaje şi dezavantaje ale energiei solare. Iată câteva dintre ele.

Energia solară ajută la încetinirea/ oprirea încălzirii globale ,incălzire ce ameninţă supravieţuirea societăţii umane, precum şi supravieţuirea a nenumărate specii.

Din fericire, zeci de ani (sau chiar secole) de cercetare au condus la sisteme eficiente de panouri solare care generează energie electrică, fără să producă poluare. Energia solară este, în mod clar, una dintre cele mai importante soluţii la criza încălzirii globale. Energia solară vă ajută să economisiţi bani. Instalarea unor panouri solare fotovoltaice pe acoperişul locuinţei vă va salva o parte considerabilă din venituri.

Pe lângă panourile solare fotovoltaice, este demn de remarcat faptul că energia solară poate salva, de fapt, bani şi în alte moduri, folosind sisteme solare de uz casnic. Există două tipuri de panouri solare: panouri fotovoltaice și PV. Panourile solare termice transformă lumina solară în energie și funcționează prin absorbția căldurii. Apa circulă mai apoi prin el, pentru încălzirea ei în scopuri casnice. Energia solară este o sursă extrem de rentabilă. Soarele răsare şi apune în fiecare zi. Peste tot în lume, ştim exact când va răsări în fiecare zi a anului. Acest lucru face energia solară o sursă de energie foarte sigură.

Energia solară oferă securitate energetică. Energia solară oferă independență energetică. După ce aţi instalat panouri solare pe acoperiş, aveţi o sursă independentă de energie electrică, care este numai a dumeavoastră.

Energia solară creează locuri de muncă. Ca sursă de energie, energia solară este un centru de putere care creează locuri de muncă. Banii investiţi în energia solară creează de două-trei ori mai multe locuri de muncă decât cei investiţi în cărbune sau in gaz natural.

Dezavantajele energiei solare

Dezavantajele energiei solare nu sunt numeroase. De fapt, există doar un singur dezavantaj notabil a energiei solare la care ne putem gândi. Acest dezavantaj este că soarele nu străluceşte 24 de ore pe zi. Când soarele apune sau când umbra este puternică, panourile solare fotovoltaice opresc producerea energiei electrice.

Dacă avem nevoie de energie electrică în acel moment, va trebui să o luăm de la altă sursă. Cu alte cuvinte, locuinţa nu poate fi 100% alimentată de panouri solare. Astfel, avem nevoie de baterii pentru a stoca energia electrică produsă de panourile solare pentru a o utiliza mai târziu.

Cu toate acestea, există o serie de lucruri importante de reţinut cu privire la acest dezavantaj. În primul rând, soarele nu străluceşte, de fapt, atunci când avem cel mai mult nevoie de energie electrică.

Totuşi, acest lucru face ca energia electrică să fie mai scumpă în mijlocul zilei, electricitatea produsă de panourile solare devenind şi mai valoroasă.

]]>

Mergi pe verde! Profita acum de reducerile de la Spainstal la sistemele inverter + controler off-grid
Invertoare panouri solare la sisteme fotovoltaice cu baterii
(c) SPAINSTAL.ro
Urmareste-ne pe: Facebook / Contact