apartm

Mergi pe verde! Profita acum de reducerile de la Spainstal la sistemele inverter + controler off-grid

Spainstal promoveaza continuu produse prietenoase cu mediul inconjurator aducandu-va in atentie avantajele pe care le obtineti in plan personal ( facturi la utilitati reduse) dar si avantajele celor din jurul dumneavoastra (o viata sanatoasa, zero poluare). Alegerea unor panouri fotovoltaice, va aduce energie electrica doar din sursele naturale fara niciun cost suplimentar.

Practicam reduceri substantiale ,valabile pentru diverse modele de sisteme inverter+ controler off-grid. Aceste produse fac parte din alcătuirea sistemului de energie bazat pe radiația de la soare. Acesta este responsabil de transformarea energiei solară în energie ffolosibila, de la care se poate alimenta orice aparatură casnică.

Inverterul are un rol foarte important în protejarea aparaturii de variatiile mari de energie. Energia în exces este stocată prin intermediul regulatoarelor de încărcare și a bateriilor speciale pentru uzul ulterior.

Inverterul multifuncțional are mai multe roluri simultan. Acesta are în primul rând funcția de a capta energia generată și de a o transforma în curent alternativ. Principalul beneficiu al invertorului este protejarea reţelei electrice şi bunurile conectate la aceasta, precum şi sistemul de panouri solare în sine. Acesta oferă protecţie împotriva supra-alimentării reţelei de tensiune și a blocajelor în cazul unor defecţiuni la panourile solare.

Un astfel de inverter are un randament foarte ridicat, ce poate ajunge până la 95%, adică poate transforma 95% din energia captată în curent alternativ.Sistemul electric off-grid se referă la sistemele electrice care nu sunt conectate la rețeaua electrică. Acest lucru înseamnă independență energetică și costuri zero pentru energia produsa.

Panourile fotovoltaice reprezintă o alternativă mult mai convenabilă pentru producerea electricității, folosind energia solară care provine dintr-o sursă regenerabilă, inepuizabilă și nepoluantă. Panourile fotovoltaice sunt foarte utile pentru a reduce substanțial costurile pentru producerea energiei. Cu ajutorul sistemului alcătuit din inverter, controller și celelalte componente putem regla aportul de energie pentru a dispune de cantitate necesară.

Pentru acoperirea unor nevoi mai mari de energie sunt necesare mai multe panouri solare, ele putand funcționa cuplate la același inverter.

Independența energetică conferită de sistemele energetice off-grid este cu atât mai importantă în condițiile în care sursele fosile utilizate în mod obișnuit pentru generarea energiei sunt limitate,si au costuri din ce în ce mai ridicate. Afisajul LCD al inverterelor faciliteaza o utilizare usoara cu ajutorul butoanelor, usor de configurat de catre utilizator, cum ar fi curentul de incarcare a bateriei, prioritatea incarcatorului solar/AC si tensiunea de intrare admisibila bazata pe diferite aplicatii.

O parte din invertere funcționează simultan și ca încărcătoare solare de tip MPPT și încărcătoare de baterie, iar astfel nu este nevoie de alte dispozitive separate pentru a putea converti și stoca energia produsă. Inverterul are rolul de a converti energia solară brută în curent electric alternativ necesar alimentării consumatorilor obișnuiți.

Controller-ul sau regulatorul de încărcare cu MPPT are rolul de a optimiza perfect transferul de energie între panourile fotovoltaice și bateria de acumulatori. Regulatorul de tip MPPT oferă performanțe foarte ridicate, având un randament maxim de 98% în privința transformării energiei solare în energie electrică utilizabilă.

Acesta oferă cu peste 30% mai multă putere bateriilor și folosește potențialul maxim al resurselor disponibile. Astfel, cu un numărm mai redus de panouri putem obține mai multă energie, ceea ce înseamnă economii majore.Un sistem off-grid poate asigura înlocuirea totală a energiei, fiind o investiție foarte rentabilă. Avantajele unui astfel de sistem sunt faptul că nu presupune costuri de întreținere sau de exploatare, iar costurile inițiale de achiziție se amortizează într-un timp foarte scurt, în funcție de complexitatea sistemului .

Cea mai intalnita greseala la un sistem de panouri solare fotovoltaice este alegerea gresita a invertorului.Daca acesta este sub sau peste puterea instalata a panourilor nu va functiona corect.Un invertor de o putere mai mica decat cea recomandata va arde invertorul.Daca invertorul este de o putere prea mare fata de sistemul de panouri solare fotovoltaice  iar nu e bine.In acest caz va golii rapid bateriile si eficienta va fi scazuta.

Recomandam ca puterea invertorului sa fie de maxim +-3% fata de cea a unui sistem de panouri solare fotovoltaice.Ce inseamna acest lucru in cuvinte simple.?

De exemplu vrem 10kw putere instalata adica 10.000watti mai pe intelesul tuturor.Un invertor pentru acest sistem trebuie de fie ideal de 10.000 watti.Sistemul suporta si invertoare de 9.700 watti sau 10.300 watti la fel de bine.Dar daca la un acest sistem veniti cu invertor de sub sau peste aceste valori riscul este mare.

Cu cat puterea instalata este mai mare cu atat riscurile cresc,puteti risca si inciendirea instalatiei de panouri solare.In cazul invertorului mai mare exista sanse mai mari pentru asemenea evenimente neplacute.

Alta greseala este ca sa montati singuri fara o firma specializata in asemenea montaje.Sunt detalii minore de finete ce fac diferenta intre eficienta ridicata si eficienta redusa.Daca nu sunteti electricieni de meserie si mai aveti si cativa prieteni sa va ajute niciodata nu o sa reusiti.

Un sistem mic de maxim 1kw aproape oricine il poate monta fara ajutorul unei firme .Un sistem de panouri solare fotovoltaice de 1kw ca compus din 4 panouri,invertor si regulator de tensiune.Unul de 10kw are tot un invertor si regulator dar 40 de panouri solare fotovoltaice.

La legarea si interconectare lor la regulator,invertor si apoi la baterii apar problemele.Trebuie masurate fiecare baterie in parte si verificata orice legatura de doua ori pentru a nu gresii.Este suficient un singura legatura proasta facuta pentru ca sa nu functioneze sau sa iti ia foc tot.Iti poate lua foc tot sistemul daca faci erori grave.

Experienta in montaje este cel mai bun profesor.Am observat ca si daca toate legaturile sunt perfecte pot fi erori.Eroarea poate fi din cauza unei singure borne de la o singura baterie!

Da ,acesta poate este putin slabita sau are o pojghita de vopsea pe ea si exista contact imperfect.Poti cauta greseala o zi intreaga daca nu iti dai seama care este cauza.

]]>

Comments are closed.