<![CDATA[

Panourile fotovoltaice sunt componenta care genereaza energie sistemelor fotovoltaice prin conversia radiatiei solare in energie electrica. [sc_fs_faq sc_id=”fs_faqpr1fb5z0j” html=”false” headline=”p” img=”” question=”Panouri Solare Monocristaline?” img_alt=”” css_class=”” ]Panourile fotovoltaice monocristaline ofera cea mai mare eficienta in ceea ce priveste procesul de transformare a luminii solare in energie electrica[/sc_fs_faq], panourile fotovoltaice policristaline si panourile fotovoltaice amorfe se pot utiliza in cadrul sistemelor fotovoltaice cu baterii (sisteme zolate, OFFGRID) sau sisteme fotovoltaice legate la retea (ONGRID).

Panourile Fotovoltaice reprezinta generatorul de energie in cadrul unui sistem fotovoltaic. Panourile au rolul de conversie a energiei fotonilor în energie electrica realizata cu ajutorul a mai multor celule fotovoltaice. Un panou fotovoltaic este compus din mai multe celule fotovoltaice conectate electric şi laminate intre folii de acetat de vinil cu transparenta înalta acoperite cu sticla cu conţinut redus de fier si rezistent la intemperii.
Panoul fotovoltaic mai este cunoscut şi sub denumirea de modul fotovoltaic sau panou solar fotovoltaic.

[sc_fs_faq sc_id=”fs_faq8ul9x3hqs” html=”false” headline=”p” img=”” question=”Panouri solare fotovoltaice de tip monocristalin?” img_alt=”” css_class=”” ] Avem oferte pentru sisteme fotovoltaice de tip monocristalin.Oferim consultanta, vanzare si montaj. [/sc_fs_faq], policristalin si amorf si se pot monta in functie de caracteristicile proiectului pe acoperis, terase sau direct pe sol. Pentru fiecare din aceste cazuri sistemele de fixare sunt diferite. In ultima perioada s-au dezvoltat sisteme de montaj integrat in acoperis, panourile fotovoltaice fiind produse cu sisteme de hidroizolatie inclus (sistem SUNRIF), transparente sau hibride (in combinatie cu panourile termice).

Randamentul panourilor fotovoltaice a crescut in ultima vreme, ajungand la 20% iar durata de viata este peste 25 ani si e determinata în cea mai mare măsura de provenienta si calitatea celulelor fotovoltaice, tehnologia de lipire a acestora, transparenta foliilor de acetat etilic de vinil în care sunt montate, tehnologia de vidare şi transparenta sticlei. Performantele iniţiale ale panourilor fotovoltaice se reduc în timp ca urmare a îmbatranirii materialelor din care sunt fabricate, calitatea foliilor şi a sticlei fiind esenţiale pentru evoluţia în timp a puterii de ieşire.

Panourile fotovoltaice monocristaline reprezinta cea mai buna opţiune dacă spaţiul disponibil pentru montaj este limitat, capacitatea instalata fiind mai mare cu 3-4 % decât în cazul utilizării panourilor fotovoltaice policristaline şi cu 10% mai mare decât în cazul utilizării panourilor fotovoltaice amorfe.
Panouri fotovoltaice Policristaline
Panourile fotovoltaice policristaline sunt cele mai utilizate ca urmare a preţului mai scăzut şi a performantelor similare panourilor fotovoltaice monocristaline desi randamentul lor este usor mai scazut decat cel al panourilor fotovoltaice monocristaline

Panourile fotovoltaice policristaline sunt realizate într-o diversitate mare de puteri de ieşire. Celulele din siliciu policristalin sunt alcătuite din atomi de siliciu care nu sunt orientaţi uniform şi formează mai multe cristale spre deosebire de cele din siliciu monocristalin unde siliciul cristalizează uniform într-o structura cristalina unica. Ca urmare a acestui fapt celulele de siliciu policristalin au suprafaţa şi culoarea neuniforme.
Tehnologia de fabricaţie a panourile fotovoltaice policristaline a fost îmbunătăţita continuu astfel incit eficienta acestora este astăzi aproximativ egala cu cea a panourilor fotovoltaice monocristaline standard. Garanţia pentru o putere de ieşire mai mare de 80% din valoarea puterii iniţiale este minimum 25 de ani.

Daca nu aveţi limitări de spaţiu, panourile fotovoltaice policristaline sunt cea mai buna soluţie pentru toate tipurile de aplicaţii: putere mica, medie şi mare,oferă performante aproximativ egale cu ale panourilor monocristaline, au un cost mai scăzut şi cea mai mare arie de răspândire.
Energia fotovoltaică şi eoliană reprezintă o soluţie viabilă pentru locaţiile care nu beneficiază în prezent de racordare la reţeaua naţională de electricitate.

În viitor, printr-o legislaţie corespunzătoare aceste sisteme pot deveni rentabile şi pentru consumatorii conectaţi la reţeaua naţională prin eliminarea necesităţii folosirii unor acumulatori şi livrării energiei direct în reţeaua naţională.
Sursele regenerabile detin un potential energetic important si ofera disponibilitati nelimitate de utilizare pe plan local si national. Valorificarea surselor regenerabile de energie se realizeaza pe baza a trei premise importante conferite de acestea, si anume, accesibilitate, disponibilitate si acceptabilitate.
Panouri fotovoltaice

Panourile fotovoltaice sunt sisteme capabile sa transforme lumina (radiatia solara) direct in energie electrica prin intermediul unui proces chimic complex (energie electrica grauita).

Este foarte importanta alegerea corecta a tipului de panou solar fotovoltaic dorit in functie de sistemul fotovoltaic urmarit:

– Off-Grid 10W-150W(cu baterii solare) pentru zone izolate fara acces la reteaua nationala de electricitate;

– On-Grid 150W-400W pentru locatii legate la reteaua nationala de electricitate;

Datorita materialelor utilizate pentru producerea fiecarui tip de celula fotovoltaica in parte, [sc_fs_faq sc_id=”fs_faqnr6myfbdh” html=”false” headline=”p” img=”” question=”Pret panouri solare monocristaline?” img_alt=”” css_class=”” ]Panouri fotovoltaice monocristaline la un pret excelent plus montaj asigurat contracost in Gorj,Valcea,Mehedinti,Olt si Dolj.[/sc_fs_faq] va fi intotdeauna mai ridicat .In general la sisteme de peste 1kw putere instalata sunt preferata panouri policristaline datorita pretului mai redus .

La pana 1kw sunt preferate deseori „panouri monocristaline ” in acest caz diferenta de pret fiind mica fata de policristaline.Noi recomandam doar panouri fotovoltaice monocristaline indiferent de puterea instalata.Din experienta noastra sunt mai usor de montat si mult mai performante decat cele policristaline.

Diferenta de pret se anuleaza in primii 10 ani,pentru ca cele policristaline deja dupa 5 ani dau semne de oboseala iar la 7 ani trebuie inlocuite. Diferenta de pret este de aproximativ 500 euro per kw putere instalata fata de cele monocristaline.O casa are nevoie pentru a fi independenta energetic de minim 3 kw.

In 15 ani o sa schimbati panourile solare de 3 ori pentru eficienta maxima .In acest caz o sa cheltuiti cat pentru instalarea a 6kw cu panouri monocristaline daca calculam cantitatea de curent electric produs.O importanta deosebita o prezinta invertorul si regulatorul de tensiune.

Nu puteti alege invertor de 3kw la putere instalata de 1kw sau invers,invertorul se poate arde sau nu functioneaza.Un invertor consuma si el la randul lui curent electric si cu cat este mai mare cu atat consumul creste.Cand soarele straluceste pe cer bucuria oamenilor creste gandindu-se cu bucurie si cu incantare la o baie fierbinte si parfumata.

Copii mai ales cer cu insistenta mamicilor grabite sa le faca o baie impreuna cu jucaria preferata.

]]>

Iluminarea cu becuri led folosind panouri fotovoltaice
(c) SPAINSTAL.ro
Urmareste-ne pe: Facebook / Contact