ZAA

Panourile SOLARE. Ti-ar putea furniza opt luni din an apă caldă gratuit!

_vyr_177Panou-Solar-presurizat-hea-pipe2Utilizarea energiei solare permite sa reduceti simultan atat emisiile de carbon cat si facturile dumneavoastra de energie.

Va-ti dori să nu mai fiti dependenţi de furnizorii de gaze, dar şi facturi mai mici la final de lună. Proprietari unui astfel de sistem de incalzire, care şi-au instalat pe acoperiş /stativ din structura metalica  deja se bucura de avantajele folosirii acestor panouri solare. Beneficiile vor fi pe măsură: 8 luni pe an, veti avea apă caldă gratuit, iar pe timpul iernii veti plăti cu 15% mai puţin la facturile pentru apă caldă.

Tuburile vidate capteaza radiatia solara si o transforma in energie termica, incalzind heatpipe-urile. Caldura este transmisa in capatul superior al hetpipe-ului, care este introdus in rezervorul de acumulare. Agentul termic din bazin se incalzeste si transfera caldura catre serpentina care se afla in interiorul sau. Apa rece intra in serpentina, preia caldura si poate fi folosita ca apa calda menajera.

Acestsistem solar poate fi folosit pe toata perioada anului .

Colectoarele solare cu tuburi vidate  sunt proiectate special pentru aplicatii casnice pentru producerea de apa calda menajera, incalzire piscine si aport incalzire locuinte.

Ca avantaje obtinute in urma folosirii acestor sisteme de incalzire cu panouri solare putem enumera:

Economie: nu mai primesti facturi pentru energie,  soarele este gratis

Autonomie: nu mai esti influentat de cresterile de pret ale surselor de energie conventionale Ecologic: protejezi mediul inconjurator deoarece instalatiile solare sunt total nepoluante Independenta energetica: folosesti energia solara inepuizabila si nu mai depinzi de accesul la celelalte surse de energie cum ar fi: gazele naturale, lemne, electricitate etc Fara costuri de intretinere: instalatia este simpla si sigura in exploatare Fiabiliatate: sistemele functioneaza ca atare minim 20 de ani indiferent de conditiile atmosferice Flexibilitate: instalatiile solare pot fi montate in paralel si pot functiona simultan cu un alt sistem de incalzire care foloseste energie conventionala (gaze, lemne, electricitate) acesta din urma va completa numai diferenta de necesar energetic in zilele noroase Stabilitate: energia solara poate fi stocata in acumulatoare

 termice

Caracteristici si Parametrii de Functionare:

   – Functioneaza indiferent de temperatura exterioara, chiar si iarna ( cu performanta redusa ), deoarece apa nu intra in tuburi ci este incalzita    cu ajutorul unui schimbator de caldura aflat la partea superioara a tubului; (daca unul sau mai multe tuburi se sparg accidental, sistemul    functioneaza in continuare dar cu performanta redusa) – Razele solare radiaza intotdeauna perpendicular pe tot parcursul zilei; – Tubul colector vidat ofera rezultate excelente chiar pe timp innorat fiind capabil sa capteze razele infrarosii care trec prin stratul de nori. – Tuburile defecte sunt usor de schimbat cu altele noi, cu costuri mici si efort redus.

]]>

Tags: No tags

Comments are closed.