Spa-uri de interior – sustenabilitate si confort

 • Usi si ferestre din lemn  cu mare indice de izolare termica. Costul ridicat al acestora e compensat de reducerea pierderilor termice si de valoarea intrinseca a materialului, si nu in ultimul rind de raspunsul pozitiv al lemnului la diferentele conditiilor din interior (umiditate, temperatura).
 • Utilizarea materialelor de constructie minerale, cum sunt piatra naturala, caramizi de pamint, care au efectul de a echilibra temperatura ambientala. Acestea inmagazineaza caldura in timpul iernii si o elibereaza apoi treptat, in vreme ce, in timpul verii mentin incaperile racoroase. Si materialele precum lemnul, lana, argila sau ghipsul absorb umiditatea in exces si apoi o restituie gradual.
 • Materialele de constructie naturale au si un foarte scazut continut de substante nocive, care in schimb sunt importante in alte materiale, in special in aditivi pentru conservare sau in produsii chimici. Si, nu lipsit de importanta, in special intr-un ambient Spa, materialele naturale creaza senzatii placute si dau sentimentul “de stare de bine”, sunt placute la vedere si au mirosuri incintatoare.
 • Aerul proaspat recirculat e bine sa fie asigurat de instalatii de ventilatie controlata, care in acelasi timp pot fi utilizate si pentru incalzire, ca o substituire a instalatiilor conventionale. In felul acesta, schimbul de temperatura asigura o recuperare foarte eficienta a caldurii, de pana la 70 %.
 • Utilizarea de panouri solare pentru incalzirea piscinelor si a apei din instalatiile sanitare. Economisirea energetica ajunge pana la 60-80% (in cazul instalatiilor mari centralizate).
 • Utilizarea instalatiilor de incalzire cu fluid primar de joasa temperatura si emitatori radianti (ex. pompe de caldura si panouri radiante in paviment).
 • Recuperarea apei de ploaie si gestionarea consumului acesteia cu robineti ce controleaza fluxul. Reducand consumul de apa in acest mod, se reduce si energia folosita de multiutilitare pentru tratarea si eliminarea apelor uzate. Apa recuperata poate fi folosita pentru toate sistemele in care nu e necesara apa potabila: wc, irigarea spatiilor verzi, apa recirculata din instalatii, etc.
 • Controlul calitatii aerului. Daca aerul e prea uscat, creste procentul de praf, in schimb, daca aerul e prea umed apar mucegaiul, bacteriile, virusii.
 • Prevenirea formarii poluantilor in interiorul cladirii prin solutii adecvate de presurizare, depresurizare a solului, igienizare cu materiale potrivite, finisaje si mobilier din materiale naturale.
 • Alege calitatea doar asa nu o sa fii nevoit in viitorul apropiat sa cumperi din nou un spa de interior.]]>

  Tags: No tags

  Add a Comment

  You must be logged in to post a comment